Manteli-kinuskipikkuleivät

Ilahduta ystävää: täytä kaunis vanha rasia herkullisilla mantelin ja kinuskin makuisilla pikkuleivillä.

noin 25–30 kpl

45 minuuttia

Arviot (34 kpl)

Ainekset

125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 hyppysellistä suolaa
1 munanvalkuainen
2,25 dl vehnäjauhoja
Täyte
20 g voita
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 1/2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta

Ohjeet

1. Vaahdota voi, sokerit ja suola. Lisää valkuainen ja vehnäjauhot. Vatkaa notkeaksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä niistä noin 2 cm paksuiset tangot. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paina keskelle syvennys täytettä varten. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

3. Pane täytteen ainekset kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat sekoittuneet. Kaada seos silikonialustalle tai öljytylle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

4. Pyörittele täyte kahdeksi rullaksi ja painele rullat taikinatankojen syvennyksiin.

5. Paista 190-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa tangot heti viipaleiksi. Jäähdytä. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.