Mansikkasosekastike

noin 3 dl 10 minuuttia
Mansikkakastikkeen nesteenä voi käyttää puolimakeaa viiniä. Mausta tuoreella inkiväärillä tai sitruunaruoholla. Nauti jälkiruokien kastikkeena.
Mansikkasosekastike
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g mansikoita, pakaste
  • 70 g (runsas ¾ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • 2 ½ dl vettä tai puolimakeaa viiniä
  • pala inkivääriä viipaleina tai sitruunaruoho pitkinä pätkinä
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Mittaa mansikat, sokeri, neste ja inkivääri- tai sitruunaruohopalat kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Poista inkivääri- tai sitruunaruohopalat ja soseuta mansikat kastikkeeksi.

4. Mausta kastike vaniljasokerilla ja anna jäähtyä, jolloin kastike sakenee.

Nauti jäätelön, jälkiruokien tai murojen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker