Mansikkajäädyke

6 annosta 1 vrk
Tee jälkiruoaksi herkullista jäädykettä tuoreista tai pakastemansikoista.
Mansikkajäädyke
Arvioi: (116kpl)

Ainekset

  • 4 dl mansikoita, tuore tai pakaste
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl Dansukker Tomusokeria

Soseuta (kohmeiset) mansikat. Kypsennä keltuaiset, tomusokeri ja vesi kuumavesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa. Jäähdytä vatkaamalla.

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä mansikkasose keskenään ja kaada seos pakastimen kestävään vuokaan tai annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa vähintään vuorokausi.

Ripottele tarjoiluvadille ohut kerros sokeria, se estää jäädykkeen liukumisen. Kastele vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Koristele jäädyke mansikoilla ja yrtinlehdillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker