Mansikka-limettikakku

noin 15 annosta 12 tuntia
Raikas kesäinen kakku leivotaan makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.
Mansikka-limettikakku
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Kostutukseen

    • 1 dl sitruunalimonadia

    Täyte

    • 7 liivatelehteä
    • 5 dl vispikermaa
    • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • yhden luomulimetin raastettu kuori
    • yhden luomulimetin puristettu mehu

    Pohjan päälle

    • n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
    • 2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
    • 1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

    Koristeluun

    • noin 250 g tuoreita mansikoita
    • sitruunamelissan lehtiä
    • limetin lohkoja

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

    Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

    Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

    Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

    Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

    Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

    Vinkki!
    Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

    Katso sitruunatahnan ohje täältä

    Reseptin on laatinut

    Dansukker