Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

10 annosta hillo + 20 minuuttia
Raikas mansikkakääretorttu kätkee sisäänsä limetillä maustettua mansikkahilloa. Kuorruta kääretorttu muhkeaksi ja koristele mansikoilla.
Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Mansikka-limettihillo

  • 500 g mansikoita
  • (1/2 dl vettä)
  • ½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • yhden limetin raastettu kuori
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • ¾ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • tuoreita mansikoita maun mukaan
  • minttua tai sitruunamelissaa

Aloita valmistamalla hillo. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Laita mansikat kattilaan. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, lisää tilkka vettä joukkoon. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja vaniljasokeri. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä torttulevylle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä seos ilmavasti kääretortun päälle lusikalla. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker