Mansikka-basilikahillo

n. 5 dl valmista hilloa 25 minuuttia
Basilikalla maustettu mansikkahillo sopii moneen: kakun tai kääretortun väliin, pannarin tai lettujen kanssa tai maustamattoman jogurtin seurana.
Mansikka-basilikahillo
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 1 litra mansikoita
  • 3 dl Dansukker Hillosokeria
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Huuhtele ja paloittele mansikat. Huuhtele, kuivaa ja hienonna basilika. Pane mansikat kattilaan, lisää limettimehu. Sekoita hillosokeri joukkoon.

Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua kevyesti poreillen 5–7 minuuttia, sekoita välillä. Hämmennä basilika joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia.

Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje hyvin. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki!
Kokeile myös muita yrttejä, kuten vahvaa minttua, thaibasilikaa, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa.

Vinkki!
Kokoa juomalasiin tai jälkiruokakulhoon kerroksittain turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia ja mansikka-basilikahilloa siten, että kauniin värinen hillokerros jää päällimmäiseksi. Tarjoa aamiaiseksi tai välipalaksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker