Mämmi-sitruunarahkapiiras

8 annosta 50 minuuttia
Pääsiäisenä syödään mämmiä myös sitruunaisessa rahkapiirakassa. Nauti kahvin kera tai jälkiruokana.
Mämmi-sitruunarahkapiiras
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 500 g mämmiä
    • 200 g maitorahkaa
    • 2 munaa
    • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl sitruunankuoriraastetta

    Pinnalle

    • 1 dl vispikermaa
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Vaahdota voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Lusikoi päälle mämmi ja tasoita pinta. Sekoita kulhossa rahka, munat, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Levitä rahkaseos mämmin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes rahka on jähmettynyt. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Pursota kermaruusukkeita piiraan päälle. Voit tarjota seuraksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

    Vinkki!
    Koristele piiras pienillä suklaamunilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker