Maksapatee

1 tunti
Joulupöytään tai pitopöytään itse tehty maksapatee broilerin tai naudan maksasta.
Maksapatee
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 400 g broilerin tai naudan maksaa
  • 100 g pekonia
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl oreganoa tai timjamia
  • 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia

Pinnalle

  • laakerinlehtiä

Viimeistelyyn

  • 1 dl puolukkamehua
  • ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan. Pyöräytä tasaiseksi massaksi.

Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle muutama laakerinlehti. Kypsennä vesihauteessa kannella tai foliolla peitettynä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoa kylmänä. Tarjolle tuotaessa voit kiehauttaa puolukkamehusta ja hyytelösokerista pinnalle marjahyytelön.

Tarjoa pateen kanssa Dansukker Taloussokerilla makeutettuja etikkasieniä.

Reseptin on laatinut

Dansukker