Makea siemen-pähkinänäkkileipä - Dansukker

Makea siemen-pähkinänäkkileipä

15–20 annosta 25 minuuttia
Hieman erilainen gluteeniton kahvileipä tarjotaan vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja vaalean luomusiirapin kera.
Makea siemen-pähkinänäkkileipä
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl siemensekoitusta
  • 2 dl pähkinärouhetta
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Tarjoiluun

  • 200–300 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
  • 1–2 dl Dansukker Tomusokeria
  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1. Sekoita kananmunat, siemenet, pähkinät ja mantelijauhe. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille 30 x 38 cm:n kokoon. Ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista uunissa 180–200 asteessa 15–17 minuuttia.

2. Leikkaa näkkileipä paloiksi tai anna sen jäähtyä ja murra siitä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa tomusokerilla maustetun, vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja siirapin kera.

Vinkki!
Halutessasi paksumman näkkileivän, paista taikina 22 x 32 cm:n levynä. Leikkaa lämpimänä annospaloiksi.

Gluteeniton siemen-pähkinänäkkileipä on sellaisenaan myös maidoton.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;