Makea mausteleipä

Leipää maustavat maustepippuri, piparkakkumauste, tähtianis ja appelsiini.

2 tuntia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

2 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia
3 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl piparkakkumaustetta
(4 tähtianista)
5 dl huoneenlämpöistä piimää
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 kg vehnähiivaleipäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 ½ dl appelsiinimehua
2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Pinnalle
½ dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl vettä

Ohjeet

Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos ja kaada joukkoon huoneenlämpöinen piimä. Lisää kädenlämpöä hieman kuumempaan liemeen puhtaaksi pestyn appelsiinin raastettu kuori. Poista liemestä kokonaiset tähtianikset.

Mittaa jauhot ja hiiva kulhoon. Sekoita joukkoon lämmin piimäseos, appelsiinimehu ja rasva. Alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota puolisen tuntia.

Jaa taikina kolmeksi palaksi. Muovaa palat leivinpöydällä pitkänomaisiksi ja aseta kartonkisiin leipävuokiin. Kohota hetki ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.

Vinkki!
Kartongista valmistetuissa leipävuoissa leivän voi antaa vaikka joululahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.