Makea mantelikakku (gluteeniton)

8 annosta 1 tunti
Gluteeniton ja maidoton kakku maistuu mantelille, rosmariinille ja sitruunalle.
Makea mantelikakku (gluteeniton)
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

  • 200 g manteleita tai mantelijauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl raastettua luomusitruunan kuorta
  • 1 tl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan

  • (maidotonta) margariinia
  • Dansukker Ruokokidesokeria

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria
  • raastettua luomusitruunan kuorta

Voitele 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Ripottele vuokaan ruokokidesokeria, niin saat kakkuun rapean pinnan.

Kalttaa, kuori ja jauha mantelit.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku, anna jäähtyä.

Leikkaa kakku ruuduiksi. Sirottele päälle tomusokeria ja ripottele pinnalle raastettua sitruunankuorta.

Vinkki!
Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker