Maistuva kaneli-omenakakku (gluteeniton)

16 palaa 1½ tuntia
Omena-aikaan leivotaan kanelinmakuista kakkua gluteenittomasti pyöreään vuokaan tai levykakkuna.
Maistuva kaneli-omenakakku (gluteeniton)
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (330 g) Dansukker Kanelisokeria
  • 4 (720 g) isoa omenaa
  • 2 limettiä
  • 250 g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 3 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Omenoille

  • ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 25 g jääkaappikylmää voita tai margariinia

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

1. Leikkaa kuoritut ja poratut omenat sentin viipaleiksi. Ota pyöreät kantaviipaleet ja raasta ne karkeaksi. Laita tasakokoiset omenaviipaleet laakeaan pannuun. Ripottele 1 dl kanelisokeria päälle ja valuta limetin puolikkaista puristettu mehu (¾ dl) pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle, alenna lämpötila minimiin ja kypsennä 2–3 minuuttia. Kääntele omenaviipaleita pari kertaa kypsennyksen aikana. Jäähdytä.

2. Valmista kakkutaikina huoneenlämpöisistä aineksista. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 26–28 cm) ja voitele vuoan reuna.

3. Vaahdota rasva ja loput kanelisokerista. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten, rasva-kanelisokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Pyöräytä karkea omenaraaste viimeisenä taikinaan lastalla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle limittäin. Sekoita pannussa oleva liemi ja siirappi keskenään ja valuta se omenaviipaleille. Höylää rasva ohuiksi lastuiksi omenaviipaleille.

4. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä, siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Voit tehdä kakun jo paria päivää etukäteen, säilytä jääkaapissa. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Vinkki!
Valmista kakku levynä (24 palaa):
levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (n. 32 x 42 cm). Käytä täytteeseen 5 omenaa (900 g). Paista 180 °C noin 30 min.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker