Madeiraomenat

10 annosta 25 minuuttia
Omenalohkot paistetaan pannulla siirappi-madeiraseoksessa ja tarjotaan kermavaahdon kera.
Madeiraomenat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 dl madeiraa
  • 25 g voita
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 750 g omenoita kuorittuna ja lohkottuna

Sekoita siirappi ja madeira. Kuumenna voi ja muskottipähkinä laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa. Anna voin hiukan ruskistua ja lisää omenat. Kypsennä omenalohkoja noin 5 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Kaada siirappi-madeiraseos pannuun ja keitä 2 minuuttia. Jaa omenalohkot annoskulhoihin, annostele siirappi-madeiraseosta päälle ja tarjoa Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki!
Madeiraomenat ovat herkullinen vieminen vaikkapa nyyttäri-illallisille. Jäähdytä omenalohkot keittämisen jälkeen ja pakkaa ne liemineen lasipurkkiin. Pidä jääkaapissa. Kuumenna ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker