Madeiran taatelikakku

1 1/2–2 l:n kakkuvuoka 1½ tuntia
Jouluinen taatelikakku saa mehevää makua madeirasta ja fariinisokerista.
Madeiran taatelikakku
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
  • 125 g (noin 2 dl) Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl madeiraa
  • 175 g margariinia tai voita
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunan valkuaista

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Pilko taatelit ja pane palat, fariinisokeri ja madeira kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

Pilko rasva sekoituskulhoon, lisää keltuaiset ja kaada kuuma taatelihillo päälle koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto taikinaan kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker