Luumukiisseli

1 tunti
Perinteinen luumukiisseli kuivatuista luumuista kuuluu erityisesti jouluun.
Luumukiisseli
Arvioi: (167kpl)

Ainekset

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1 1/2–2 l vettä
  • n. 1 dl Dansukker Taloussokeria

  • 1/2 dl vettä + 2 1/2 rkl perunajauhoja

Laita luumut kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, tai kunnes luumut pehmenevät. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään ja lisää ne lopuksi höyryävään liemeen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku.
Lisää halutessasi sokeria.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa luumukeiton, käytä puolet vähemmän perunajauhoja ja valmista muuten ohjeen mukaan.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker