Luumu- tai kriikunamarmeladi

noin 1 litra 45 minuuttia
Kasvaako puutarhassasi luumuja tai kriikunoita? Tee herkullista marmeladia, jota voi maustaa konjakilla.
Luumu- tai kriikunamarmeladi
Arvioi: (174kpl)

Ainekset

  • 1 kg (1 ½ l) luumuja tai kriikunoita
  • 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • (tilkka jaloviinaa tai konjakkia)

Huuhdo kriikunat tai luumut. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunoita tai luumuja siinä noin 20 minuuttia.

Painele kriikunat tai luumut siivilän läpi. Siirrä siemenetön seos kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja sitruunamehu ja halutessasi tilkka alkoholia.

Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pois ja jaa marmeladi puhtaisiin lasitölkkeihin.

Luumu- tai kriikunamarmeladia voi levittää paahtoleivälle tai nauttia voimakkaan juuston kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker