Lusikkaleivät

Vadelmahillolla täytetyt ja erikoishienossa kidesokerissa pyöritellyt lusikkaleivät ovat perinteisten pikkuleipien herkullinen klassikko.

noin 15 täytettyä pikkuleipää

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (144 kpl)

Ainekset

200 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Väliin
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi.

Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painelemalla taikinaa lusikkapesään. Irrota pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.

Levitä puolelle pikkuleipämäärästä vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.