Lohitäytteinen voitaikinasydän

2 hengelle 50 minuuttia
Voitaikinasydämen täytteessä on savulohta, kananmunaa, purjoa ja tilliä.
Lohitäytteinen voitaikinasydän
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • n. 400 g voitaikinalevyjä
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa
  • 1/2 dl suikaloitua purjoa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 200 g savulohta

Voiteluun

  • kananmunaa

Kauli voitaikinalevyt yhdeksi levyksi ja leikkaa siitä kaksi isoa sydäntä vuoan tai terävän veitsen avulla. Sekoita keskenään ranskankerma, sinappi, fariinisokeri, kananmunat, purjo ja tilli. Levitä täyte toisen sydämen päälle, jätä noin 2 cm:n levyinen reuna. Levitä lohi täytteen päälle. Voitele sydämen reuna kananmunalla ja aseta päälle toinen sydän. Paina reunat huolellisesti kiinni, ettei täyte pääse valumaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker