Lohimousse

10 annosta 3 tuntia
Tarjoa alkuruoaksi salaattipedillä lohimoussea, jossa myös katkarapuja ja mätiä.
Lohimousse
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kevytranskankermaa
  • 200 g Philadelphia Light -tuorejuustoa
  • 300 g keitettyä lohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g mätiä
  • 1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl hienoksi suikaloitua purjoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 maustemitallista valkopippuria

Lisäksi

  • 10 viipaletta kylmäsavulohta
  • 30 katkarapua kuorineen
  • 1 limetti
  • tilliä
  • salaatinlehtiä

Kastike

  • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2–3 tl Colman’s-sinappijauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä

Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Sekoita ranskankerma ja juusto tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Purista vesi käsin pois liivatelehdistä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivate ensin pieneen määrään lohiseosta, ennen kuin sekoitat sen koko seokseen. Sekoita hyvin. Jaa mousse 10 annosvuokaan. Pane jääkaappiin jähmettymään.

Aseta muutama salaatinlehti kullekin lautaselle ja kumoa mousse niiden päälle. Koristele lohisiivulla, katkaravuilla, limettiviipaleella ja tillinoksalla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää hieman kastiketta lautaselle.

Reseptin on laatinut

Dansukker