Lohi-voitaikinarulla

10 hengelle 12 tuntia + 1 ½ tuntia
Lohifilee marinoidaan yön yli ennen kuin se rullataan voitaikinan sisään tuorejuuston, tillin, purjon ja hienonnettujen kananmunien kanssa.
Lohi-voitaikinarulla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • noin 750 g tuoretta, ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
  • 500 g voitaikinaa
  • voiteluun muna

Marinadi

  • 2 dl öljyä
  • 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1–2 rkl Sambal Oelek -chilitahnaa
  • 1 rkl valkosipuliraastetta
  • 1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi tilliä, basilikaa, timjamia
  • 1 1/2 dl hienoksi silputtua keltasipulia

Täyte

  • 5 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa
  • 3 dl hienoksi silputtua purjosipulia
  • 2 dl hienoksi silputtua tilliä
  • 200 g maustamatonta Philadelphia Light -tuorejuustoa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 1/2–3/4 dl dijoninsinappia

Salsa

  • 1 kurkku kuutioituna
  • 4 tomaattia kuutioituina
  • 1 keltainen paprika kuutioituna
  • 1 dl hienoksi silputtua basilikaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 rkl balsamietikkaa

Sekoita marinadin ainekset. Huuhtele kalafilee ja pane kulhoon. Hiero marinadi fileen molemmille puolille. Peitä kulho muovikelmulla ja anna kalan maustua yön yli jääkaapissa.

Sekoita kastikkeen ainekset ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Sekoita salsan ainekset ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Kauli voitaikina noin 3–5 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Sekoita juusto ja piparjuuriraaste. Levitä juustoseos voitaikinalevyn keskelle. Leikkaa lohi pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinalevyn päälle. Levitä muna, purjosipuli ja tilli lohiviipaleiden päälle. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Paina reunat huolellisesti kiinni, ettei täyte pääse valumaan. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200–225 asteessa noin 30 minuuttia.

Jaa salsa ja kastike pikkulautasille. Leikkaa lohirulla 10 osaan ja aseta lautasille. Tarjoile heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker