Lohi-voitaikinarulla

Lohifilee marinoidaan yön yli ennen kuin se rullataan voitaikinan sisään tuorejuuston, tillin, purjon ja hienonnettujen kananmunien kanssa.

10 hengelle

12 tuntia + 1 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

noin 750 g tuoretta, ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

500 g voitaikinaa

voiteluun muna
Marinadi
2 dl öljyä
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1–2 rkl Sambal Oelek -chilitahnaa
1 rkl valkosipuliraastetta
1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi tilliä, basilikaa, timjamia
1 1/2 dl hienoksi silputtua keltasipulia

Täyte

5 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa
3 dl hienoksi silputtua purjosipulia
2 dl hienoksi silputtua tilliä
200 g maustamatonta Philadelphia Light -tuorejuustoa
2 rkl raastettua piparjuurta
Kastike
2 dl ranskankermaa
2 dl maitorahkaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1/2–3/4 dl dijoninsinappia
Salsa
1 kurkku kuutioituna
4 tomaattia kuutioituina
1 keltainen paprika kuutioituna
1 dl hienoksi silputtua basilikaa
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl balsamietikkaa

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset. Huuhtele kalafilee ja pane kulhoon. Hiero marinadi fileen molemmille puolille. Peitä kulho muovikelmulla ja anna kalan maustua yön yli jääkaapissa.

Sekoita kastikkeen ainekset ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Sekoita salsan ainekset ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

Kauli voitaikina noin 3–5 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Sekoita juusto ja piparjuuriraaste. Levitä juustoseos voitaikinalevyn keskelle. Leikkaa lohi pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinalevyn päälle. Levitä muna, purjosipuli ja tilli lohiviipaleiden päälle. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Paina reunat huolellisesti kiinni, ettei täyte pääse valumaan. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200–225 asteessa noin 30 minuuttia.

Jaa salsa ja kastike pikkulautasille. Leikkaa lohirulla 10 osaan ja aseta lautasille. Tarjoile heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.