Lohi-parsasalaatti

4 annosta 40 minuuttia
Lohi ja parsa ovat keväinen makupariklassikko. Salaatti tarjotaan valkoviinisiirapin kera.
Lohi-parsasalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Valkoviinisiirappi

    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 ½ dl valkoviiniä
    • ½ dl viinietikkaa

    Lohi

    • 250 g tuoretta lohifileetä
    • 3 tl merisuolahiutaleita
    • 1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
    • 2 rkl hienoksi silputtua tilliä

    Salaatti

    • 4–8 vihreää parsatankoa
    • vettä, suolaa
    • 1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1 pieni punasipuli
    • 1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti

    Kastike

    • 6–8 rkl valkoviinisiirappia

    Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.

    Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

    Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.

    Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.

    Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.

    Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.

    Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.

    Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.

    Valuta valkoviinisiirappia päälle.

    Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.

    Vinkki!
    Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker