Limettipiiras

noin 12 palaa 1 tunti + jäähdytys 3 tuntia
Raikas limettipiiras ja tuoreet mansikat ovat makuhermoja hivelevä yhdistelmä.
Limettipiiras
Arvioi: ( 1 kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 150 g voita
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 keltuainen

    Limettitäyte

    • 4 keltuaista
    • 3 dl ranskankermaa
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 1/2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
    • 1/2 luomulimetin kuori
    • 3/4 dl tuorepuristettua limettimehua

    Koristeluun

    • tuoreita mansikoita
    • luomulimetin kuoriraastetta

    1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

    2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.

    3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

    4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

    5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.

    6. Koristele piirakka mansikoilla ja limetinkuoriraasteella.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker