Limettipiiras

Raikas limettipiiras ja tuoreet mansikat ovat makuhermoja hivelevä yhdistelmä.

noin 12 palaa

1 tunti + jäähdytys 3 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Murotaikina
150 g voita
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen

Limettitäyte
4 keltuaista
3 dl ranskankermaa
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 1/2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1/2 luomulimetin kuori
3/4 dl tuorepuristettua limettimehua
Koristeluun
tuoreita mansikoita
luomulimetin kuoriraastetta

Ohjeet

1. Sekoita kuutioitu voi ja muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Mikäli haluat valmistaa piiraan pitkänmalliseen vuokaan, 2/3 taikinasta riittää.

3. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

4. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

5. Kaada täyte piiraspohjalle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Pane jäähtynyt piirakka jääkaappiin noin 3 tunniksi ennen tarjoilua.

6. Koristele piirakka mansikoilla ja limetinkuoriraasteella.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.