Lime-rosmariinisima

noin 4 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Rosmariini antaa twistiä pirteän kirpeistä limeteistä tehtyyn raikkaaseen simaan.
Lime-rosmariinisima
Arvioi: (65kpl)

Ainekset

  • 4 luomulimettiä
  • 5–6 vahvaa rosmariinin oksaa
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 4 l vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Pese limetit hyvin. Leikkaa kahden limetin vihreä kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu. Huuhtele rosmariininoksat huolellisesti kylmällä vedellä.

2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää limettien kuoret ja rosmariini joukkoon, kiehauta. Ota kattila liedeltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää limettimehu ja loput vedestä.

3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker