Lehtikaalikeitto

6 annosta 50 minuuttia
Sosekeitto lehtikaalista, perunoista ja porkkanoista saa täyteläisyyttä sulatejuustosta.
Lehtikaalikeitto
Arvioi: (21kpl)

Ainekset

  • 1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso juuripersilja
  • 125 g lehtikaalia
  • 1 ½ l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g sulatejuustoa
  • mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan. Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.

Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.

Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.

Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku. Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker