Lehtikaalikeitto

Sosekeitto lehtikaalista, perunoista ja porkkanoista saa täyteläisyyttä sulatejuustosta.

6 annosta

50 minuuttia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
3 keskikokoista porkkanaa
1 iso juuripersilja
125 g lehtikaalia
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
200 g sulatejuustoa
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan. Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.

Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.

Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.

Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku. Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.