Laskiaispullat hillolla

20 kpl 2 tuntia
Täytä laskiaispullat hillolla tai mantelimassalla tai vaikka molemmilla!
Laskiaispullat hillolla
Arvioi: (99 kpl)

Ainekset

  • 1/2 l maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • (1 muna)
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 dl Dansukker Talous- tai Ruokokidesokeria
  • n. 1 1/2 l vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia tai voita sulatettuna

Pinnalle

  • 1 muna
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte

  • n. 200 g boysenmarjahilloa tai muuta kiinteää hilloa TAI n. 150 g mantelimassaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola, (muna) ja sokerit. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu, jäähtynyt margariini tai voi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se muutamaan osaan. Pyöritä tasaisiksi pötköiksi. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja nosta keskelle hilloa tai mantelimassaa. Vaahdota kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermaa hillon ympäri. Nosta kannet pullien päälle.

Tarjoa esimerkiksi kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker