Lanttulaatikko

2 tuntia
Uunissa makeaksi paistunut lanttulaatikko on monien suosikkijouluruoka.
Lanttulaatikko
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

  • 2 kg kypsäksi keitettyä lanttua tai valmista lanttusurvosta pakasteesta
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kermaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 20 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 20 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

Pyöräytä lanttulaatikon aineet leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa sileäksi. Kaada seos uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä rasvasta juustohöylällä muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle. Paista uunissa 150–175 °C 60–90 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker