Lammaspata

6–8 annosta noin 2 tuntia
Viinissä haudutettu lammaspata saa seurakseen karamellisoituja sipulilohkoja.
Lammaspata
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,4 kg)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • paistamiseen öljyä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 5 dl valko- tai punaviiniä
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Karamellisoidut sipulit

  • 4 sipulia
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia tai Ruokokidesokeria
  • mustapippurirouhetta

Sulata paisti pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa.

Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.

Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi, siten että lohkot jäävät kiinni kannasta. Kun pata on kypsää paista sipulilohkot. Kuumenna öljy ja siirappi laakeassa pannussa ja paista sipuleihin ruskea karamellisoitunut pinta. Nosta sipulilohkot padan päälle.

Tarjoa timjamiperunoiden tai sahramilla maustetun riisin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker