Lakujäätelö

6 annosta 12 tuntia
Tuorejuustoa sisältävä herkkujäätelö maustetaan lakritsijauheella ja Muscovadosokerilla.
Lakujäätelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 keltuaista
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 ½–2 rkl lakritsijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa

1. Nosta jäätelökoneen kulho tai patruuna pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista. Mittaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto, siirappi, sokeri ja lakritsijauhe. Vaahdota toisessa kulhossa ensin kuohukerma.

2. Vaahdota samoilla vatkaimilla tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele kermavaahto keltuais-tuorejuustoseokseen nuolijalla käännellen.

3. Kaada jäätelömassa kylmään jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos rasiaan ja anna pakastua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

4. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen. Kun seos on reunoilta pakastunut, sekoita. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt. Anna pakastua kunnolla.

5. Annostele jäätelöstä palloja jäätelökauhalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker