Lakritsitoffeet

Itse tehty lakritsitoffee lakritsijauheella - herkuttele tai anna lahjaksi ystävälle!

20–30 kpl

Valmistus 15 min, jähmettyminen 4 h

Arviot (12 kpl)

Ainekset

3½ dl kuohukermaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ tl suolaa
1 rkl lakritsijauhetta (raakalakritsijauheesta tulee voimakkain maku)
1 rkl voita
Pinnalle
sormisuolaa tai lakritsijauhetta

Ohjeet

1. Valmistele noin 20x20 cm:n uunivuoka tai kakkuvuoka leivinpaperilla tai foliolla. Voitele paperia tai foliota voilla, jotta toffeet eivät tartu kiinni.

2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokerit ja glukoosisiirappi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokerit ovat liuenneet nesteeseen. Lisää lämpöä.

3. Kun seos alkaa kuplia, ota leivontaan sopiva suti ja sudi vedellä kattilan reunat. Älä enää sekoita seosta.

4. Anna seoksen kiehua sekoittamatta 118 asteeseen. Siirrä välittömästi pois liedeltä, lisää joukkoon varovaisesti voi (seos voi kuohua tämän jälkeen), suola ja lakritsijauhe. Sekoita kaikki huolella joukkoon.

5. Kaada valmisteltuun vuokaan, ripottele pinnalle sormisuolaa tai lakritsijauhetta ja anna jähmettyä huoneenlämmössä peittämättömänä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

6. Leikkaa terävällä veitsellä, irrota paperista ja kääri haluamiisi kääreisiin (esim. leivin- tai voipaperiin). Herkuttele tai anna lahjaksi!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.