Lakritsitoffeet

20–30 kpl Valmistus 15 min, jähmettyminen 4 h
Itse tehty lakritsitoffee lakritsijauheella - herkuttele tai anna lahjaksi ystävälle!
Lakritsitoffeet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3½ dl kuohukermaa
  • 2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl lakritsijauhetta (raakalakritsijauheesta tulee voimakkain maku)
  • 1 rkl voita

Pinnalle

  • sormisuolaa tai lakritsijauhetta

1. Valmistele noin 20x20 cm:n uunivuoka tai kakkuvuoka leivinpaperilla tai foliolla. Voitele paperia tai foliota voilla, jotta toffeet eivät tartu kiinni.

2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokerit ja glukoosisiirappi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokerit ovat liuenneet nesteeseen. Lisää lämpöä.

3. Kun seos alkaa kuplia, ota leivontaan sopiva suti ja sudi vedellä kattilan reunat. Älä enää sekoita seosta.

4. Anna seoksen kiehua sekoittamatta 118 asteeseen. Siirrä välittömästi pois liedeltä, lisää joukkoon varovaisesti voi (seos voi kuohua tämän jälkeen), suola ja lakritsijauhe. Sekoita kaikki huolella joukkoon.

5. Kaada valmisteltuun vuokaan, ripottele pinnalle sormisuolaa tai lakritsijauhetta ja anna jähmettyä huoneenlämmössä peittämättömänä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

6. Leikkaa terävällä veitsellä, irrota paperista ja kääri haluamiisi kääreisiin (esim. leivin- tai voipaperiin). Herkuttele tai anna lahjaksi!

Reseptin on laatinut

Dansukker