Lakritsi-charlotte

Lakritsi-charlotte on mainio halloween-herkku. Kuorruta kakku mustalla sokerimassalla tai värjätyllä kermavaahdolla. Koristele vaikkapa sokerisilmillä.

10 annosta

1 tunti + hyytyminen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte
200–250 g sitruuna- tai limettitahnaa (lemon- tai limecurd)
Täyte
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
300 g lakritsikastiketta
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
½ dl vettä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja levitä pinnalle sitruuna- tai limettitahna. Kääri tiukalle rullalle ja anna vetäytyä hetki.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Lisää vaniljasokeri ja lakritsikastike ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet sekoittaen.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen.

Vuoraa pyöreä kauniin mallinen leivonta- tai salaattikulho kahdella kelmun palalla siten, että kelmu tulee reilusti yli vuoan reunojen. Leikkaa kääretorttu aivan ohuiksi viipaleiksi, jotta se riittää vuoraamaan kulhon. Laita viipaleet vieretysten kulhon pohjalle reunoja myöten kauniimpi puoli alaspäin. Kaada päälle täyte ja suojaa varoen kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tarjoa sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.