Kurkkusäilyke

1 iso purkki tai 2 keskikokoista 25 minuuttia
Kokonaiset avomaankurkut säilötään tähtianiksella, inkiväärillä ja valkosipulilla maustettuun liemeen.
Kurkkusäilyke
Arvioi: (32kpl)

Ainekset

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 2 isoa sipulia renkaina
  • 6 dl vettä
  • 3 dl etikkaa
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tähtianista
  • 2 rkl tuoretta kuorittua inkivääriä lastuina
  • 3–4 isoa valkosipulinkynttä
  • ½ dl sitruunaverbenaa tai muuta tuoretta yrttiä
  • (1 rkl korianterin siemeniä)

Huuhtele avomaankurkut. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Mittaa kaikki muut aineet paitsi kurkut kattilaan ja kiehauta.

Lisää kurkut ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Laita kurkut kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin ja sulje. Purkkeihin muodostuu tyhjiö ja kurkut säilyvät hyvänä kuukausia. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker