Kuorrutetut lohivartaat

4 hengelle 20 minuuttia
Lohi-katkarapuvartaat kuorrutetaan chilitahnalla ja nautitaan maustevoin kera.
Kuorrutetut lohivartaat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400–600 g lohifileetä
  • 200 g kuorittuja isoja katkarapuja
  • suolaa, pippuria
  • 2 rkl öljyä
  • vedessä liotettuja puuvartaita

Kuorrute

  • 1–2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 1–2 tl sambal oelek -chilitahnaa

Maustevoi

  • 75 g voita
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl Dansukker Tomusokeria

Aloita maustevoista. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile seoksesta tanko tai pursota nokareita. Säilytä maustevoi jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Tee seuraavaksi kuorrute. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta.

Leikkaa lohi kuutioiksi. Pujottele lohenpalat ja katkaravut puuvartaisiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele vartaat öljyllä ja grillaa 6–7 minuuttia. Sivele vartaat kuorrutteella ja grillaa vielä pari minuuttia.

Aseta vartaat lautasille ja kaada loput kuorrutteesta vartaiden päälle. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden, salaatin, tomaattien, sitruunan ja maustevoin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker