Kuorrutetut donitsit

Värikkäästi kuorrutetut, uppopaistetut donitsit siman kera sopivat vapputarjoiluun.

noin 20 kpl

1 tunti

Arviot (49 kpl)

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
3 tl leivinjauhetta
yhden luomusitruunan raastettu kuori
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5–7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
Keittämiseen
n. 1 ½ l kasvisöljyä
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
elintarvikeväriä
1 rkl vettä
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria, Kanelisokeria tai strösseliä

Ohjeet

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.

Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.

Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.

Vinkki!
Tarjoa siman kera. Siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Siman voit maustaa inkiväärillä, mintulla tai kanelitangolla.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.