Kuorrutetut donitsit

noin 20 kpl 1 tunti
Värikkäästi kuorrutetut, uppopaistetut donitsit siman kera sopivat vapputarjoiluun.
Kuorrutetut donitsit
Arvioi: (22kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • yhden luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 5–7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa

Keittämiseen

  • n. 1 ½ l kasvisöljyä

Kuorrutus

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • (Kaakao- tai Mansikanmakuista tomusokeria)
  • 1 rkl vettä

Pinnalle

  • Dansukker Rapeaa raesokeria, Kanelisokeria tai strösseliä

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella.

Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.

Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota raesokeria, kanelisokeria tai strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.

Vinkki!
Tarjoa siman kera. Siman ohjeen löydät fariinisokeripussin kyljestä. Siman voit maustaa inkiväärillä, mintulla tai kanelitangolla.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker