Kuorrutettu raparperikakku

noin 10 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Mehevä raparperikakku leipävuoassa saa ylleen pinkin tomusokerikuorrutuksen.
Kuorrutettu raparperikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl raparperiviipaleita
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl Dansukker Kanelisokeria

Taikina

  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Kuorrute

  • 2–3 dl Dansukker Tomusokeria
  • pinkkiä pastaväriä
  • 1–1 ½ rkl vettä
  • Dansukker Rapeaa raesokeria

Laita raparperiviipaleet, vesi ja kanelisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät.

Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä kerman ja rypsiöljyn kanssa. Lisää lopuksi joukkoon raparperiseos. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota reilun litran vetoinen leipä- tai kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 40–50 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Jäähdytä noin viisi minuuttia vuoassa ja kumoa.

Valmista kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon väriä ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Valuta tahna kakun pinnalle. Ripottele koristeeksi raesokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker