Kuorrutettu omenakakku

12 viipaletta 1½ tuntia
Mehevän, kanelisen omenakakun kruunaa herkullinen kuorrutus. Suosittelemme kokeilemaan!
Kuorrutettu omenakakku
Arvioi: (33 kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 (à 125 g) omenaa raastettuna
  • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja tai mannasuurimoita

Kuorrute

  • 200 g smetanaa tai tuorejuustoa
  • ¾–1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1–2 rkl Dansukker Kanelisokeria

Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja raastetut omenat. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kaneli. Kääntele taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota pitkänomainen leipävuoka (väh. 1,75 l). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla.

Kumoa ja jäähdytä kakku.

Vaahdota smetana tai tuorejuusto fariini- ja vaniljasokerin kera. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelisokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker