Kuorrutettu hiekkakakku

10 annosta 1½ tuntia
Perinteinen hiekkakakku kuorrutuksella kruunaa kahvipöydän arkena ja juhlana.
Kuorrutettu hiekkakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 luomusitruunan raastettu kuori

Kuorrutus

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl seljankukkamehutiivistettä

Koristeluun

  • syötäviä kukkia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne ja sitruunankuoriraaste taikinaan.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (noin 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille.

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja mehut tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kukilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker