Kukkoa viinissä

4 annosta 1 tunti
Pekonilla, herkkusienillä ja juureksilla maustettu broileripata kypsyy nopeasti.
Kukkoa viinissä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g pekonia
  • 4 broilerinfileetä tai kokonainen broileri paloiteltuna
  • 5 salottisipulia tai 1 iso sipuli
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 juuripersilja tai palsternakka
  • 2 isoa porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 3 dl (alkoholitonta) punaviiniä
  • 1–2 lihaliemikuutiota
  • 10 mustapippuria
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1–2 tl Provencen mausteseosta tai timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1–2 dl hillosipuleita
  • (suolaa)

Paloittele pekoni ja laita kylmään kattilaan. Laita levy päälle ja kääntele pekonia, kunnes se on rapeaa.

Lisää reiluiksi suupaloiksi paloitellut broilerinfileet ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja paloittele juuripersilja ja porkkanat. Lohko herkkusienet ja lisää ainekset kattilaan. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää vehnäjauhot käännellen ja hetken päästä vesi, punaviini ja kaikki loput ainekset. Anna ruoan hautua kypsäksi parikymmentä minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa joukkoon suolaa.

Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker