Kukkoa viinissä

4 annosta
Kukkoa viinissä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

100 g pekonia
4 broilerinfileetä tai kokonainen broileri paloiteltuna
5 salottisipulia tai 1 iso sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
1 juuripersilja tai palsternakka
2 isoa porkkanaa
100 g herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
3 dl (alkoholitonta) punaviiniä
1–2 lihaliemikuutiota
10 mustapippuria
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Dansukker Muscovadosiirappia
1–2 tl Provencen mausteseosta tai timjamia
2 laakerinlehteä
70 g tomaattipyreetä
1–2 dl hillosipuleita
(suolaa)

Paloittele pekoni ja laita kylmään kattilaan. Laita levy päälle ja kääntele pekonia, kunnes se on rapeaa.

Lisää reiluiksi suupaloiksi paloitellut broilerinfileet ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja paloittele juuripersilja ja porkkanat. Lohko herkkusienet ja lisää ainekset kattilaan. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää vehnäjauhot käännellen ja hetken päästä vesi, punaviini ja kaikki loput ainekset. Anna ruoan hautua kypsäksi parikymmentä minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa joukkoon suolaa.

Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker