Kropsu

Kun hiihtolomalla halutaan jotain nopeaa ja hyvää, joka onnistuu koululaisiltakin, tehdään kropsua eli pohojalaasta pannukakkua.

1 pellillinen

40 minuuttia

Arviot (109 kpl)

Ainekset

75 g voita
6 dl kevytmaitoa
4 munaa
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 ½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Sulata voi. Lisää maidon joukkoon munat käsivispilällä sekoittaen. Sekoita munamaitoon luomusiirappi, suola ja vähitellen jauhot. Lisää lopuksi voisula.

Voitele pelti (tai valurautapannu). Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Kuvan kropsu on tehty valurautapannussa. Sen halkaisija on 21 cm ja siihen menee ¼ annos taikinaa.
 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.