Kropsu

1 pellillinen 40 minuuttia
Kun hiihtolomalla halutaan jotain nopeaa ja hyvää, joka onnistuu koululaisiltakin, tehdään kropsua eli pohojalaasta pannukakkua.
Kropsu
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

  • 75 g voita
  • 6 dl kevytmaitoa
  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 ½ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Sulata voi. Lisää maidon joukkoon munat käsivispilällä sekoittaen. Sekoita munamaitoon luomusiirappi, suola ja vähitellen jauhot. Lisää lopuksi voisula.

Voitele pelti (tai valurautapannu). Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Kuvan kropsu on tehty valurautapannussa. Sen halkaisija on 21 cm ja siihen menee ¼ annos taikinaa.
 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa