Kovat nekut

noin 60 kpl 1 tunti
Tästä massasta voit tehdä myös tikkareita.
Kovat nekut
Arvioi: (8 kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • maustemitallinen hedelmäaromia tai piparminttua (apteekista)
  • karamelliväriä
  • leivinpaperille öljyä ja Dansukker Tomusokeria

1. Öljyä pellille levitetty leivinpaperi kevyesti. Siivilöi toiselle paperille tomusokeria.

2. Mittaa sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kohtalaisella lämmöllä 152-asteiseksi. Ota kattila liedeltä, lisää maustava aines ja karamelliväri.

3. Kaada seos öljytylle leivinpaperille pellille tai nekkumuotteihin. Voit valuttaa sokerimassan myös pyöreiksi tai soikeiksi tikkareiksi ja painaa keskelle puutikun.

4. Anna nekkujen jäähtyä. Pyöräytä nekut tomusokerissa ennen pakkaamista.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker