Koristellut pumpernikkelit

noin 30 kpl 1 vrk
Koristele pienet, pehmeät piparkakun makuiset pumpernikkelit tomusokerikuorrutuksella ja koristerakeilla.
Koristellut pumpernikkelit
Arvioi: (137kpl)

Ainekset

  • 250 g voita
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1⁄2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 munaa
  • 3 tl ruokasoodaa
  • noin 12 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 paketti (500 g) Dansukker Tomusokeria
  • elintarvikeväriä

1. Mittaa voi, sokeri, siirappi, kerma ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

2. Lisää munat mausteseokseen yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen mausteseokseen. Sekoita hyvin ja anna tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Ota taikina jääkaapista noin puoli tuntia ennen leipomista. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ohuehkoksi levyksi ja ota muotilla soikioita. Paista pumpernikkeleitä 175-asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

4. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, lisää vähitellen tomusokeria. Ohenna tarvittaessa vedellä. Kuorrutuksen voi värjätä elintarvikeväreillä. Vielä kostean kuorrutuksen voi koristella koristerakeilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker