Kohotettavat munkit

Vastapaistetut munkit tai munkkipossut kieritellään Siro erikoishienossa sokerissa.

1½ tuntia

Arviot (86 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
13-14 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Paistamiseen

rypsi- tai auringonkukkaöljyä, kookos- tai munkinpaistorasvaa
Koristeluun

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Sekoita joukkoon suola, sokeri, hienonnettu kardemumma ja munat.

Lisää jauhoja vähitellen vatkaten, loput kädellä alustaen.

Kaada joukkoon sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa ja alusta taikina tasaiseksi.

Anna sen kohota noin kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota esim. leivinpaperin päällä pellillä lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla peitettynä.

Kypsennä munkit kuumassa rasvassa (180º) kauniin ruskeiksi noin 5 minuuttia koosta riippuen.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Kierittele ne lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa.

Jos haluat tehdä munkkipossuja, kaaviloi taikina kohottamisen jälkeen noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota piparkakkupossumuotilla taikinalevystä leivonnaisia. Anna niiden kohota ja kypsennä sekä sokeroi kuten kohotettavat munkit.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.