Kirsikkaleivokset

9–12 palaa 40 minuuttia
Kuorrutettujen kirsikkaleivosten taikina on hauskasti kaksivärinen kuten tiikerikakussa.
Kirsikkaleivokset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 3 munaa
    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl perunajauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 100 g margariinia sulatettuna
    • 1/2–3/4 dl kirsikkapurkin lientä
    • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 200 g kirsikkahilloa tai 1 pieni prk cocktailkirsikoita

    Pinnalle

    • 250 g Dansukker Tomusokeria
    • 4 rkl kirsikkapurkin lientä
    • vaaleanpunaista elintarvikeväriä

    Koristeeksi

    • kirsikoita, marsipaania tai syötäviä timantteja

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu margariini ja kirsikkapurkin lientä. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se sitten kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan sokeroimaton kaakaojauhe.

    Voitele ja korppujauhota noin 15x25 cm kokoinen, suorakaiteen mallinen uunivuoka. Levitä vaalea taikina vuoan pohjalle tasaisesti. Levitä taikinan pinnalle haarukkaa tai lusikkaa apuna käyttäen hillo tai kirsikat. Levitä pinnalle vielä kaakaolla maustettu taikina.

    Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Kumoa levy hieman jäähtyneenä.

    Sekoita tomusokeri ja kirsikkapurkin liemi tasaiseksi tahnaksi ja värjää vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Levitä sokerikuorrute hieman jäähtyneen tortun pintaan. Koristele kirsikoilla, marsipaanilla tai syötävillä sokeritimanteilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker