Kirsikkakakku

noin 8 palaa 1½ tuntia
Leivo kakku tuoreista kirsikoista ranskankermatäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä tai marjoja.
Kirsikkakakku
Arvioi: (54kpl)

Ainekset

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte

  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1/2 l kirsikoita (kivet poistettuna)

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan.

Voitele 24 cm:n irtopohjavuoka. Sekoita keskenään pähkinärouhe ja sokeri ja ripottele vuokaan. Levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12 minuuttia.

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja sokeri. Lisää kirsikat. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Koristele tomusokerilla.

Vinkki!
Kokeile täytteeseen muita hedelmiä tai marjoja.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker