Kirsikka-charlotte (gluteeniton)

noin 10 annosta
Kirsikka-charlotte (gluteeniton)
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin
200 g kirsikkahilloa

Vuokaan
tuorekelmua

Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä 


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Levitä pinnalle kirsikkahilloa. Kääri rullalle ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreä salaattikulho tai vastaava vuoka kelmulla ja lado viipaleet vieretysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Hienonna valkosuklaa rouheeksi tai sulata paloina mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Lisää sulatettu suklaa täytteeseen. Mausta vielä vaniljasokerilla tai piparkakkumausteella.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, jossa on kääretorttuviipaleet. Suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja tarjoa!

Vinkki!
Voit huoletta valmistaa kakun jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoilua tai laittaa pakastimeen vieläkin aikaisemmin.

Reseptin on laatinut

Dansukker