Kirpeät luumuvaahtokarkit

30 kpl Valmistus 30 min, jähmettyminen 12 h
Tee itse jouluksi pehmoisia luumuvaahtokarkkeja, joille kirpeän maun antaa sitruunahappo.
Kirpeät luumuvaahtokarkit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 200 g tuoreista luumuista keitettyä makeuttamatonta sosetta
  • 25 g liivatejauhetta
  • 1,5 dl vettä
  • 350 g Dansukker Glukoosisiirappia
  • 250 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1–2 tl sitruunahappoa
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • (lilaa elintarvikeväriä)

1. Valmistele 20x20 cm:n uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja ripottele pohjalle vielä pieni kerros tomusokeria.

2. Yhdistä luumusose liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.

3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.

4. Lämmitä sokerilientä, kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten luumu-liivateseos mikroon ja lämmitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimella.

5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä, kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana luumu-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi väriainetta. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea. Lisää ihan lopussa haluamasi määrä sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä. Aloita puolesta teelusikallisesta ja maista.

6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.

7. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen (voit tässä vaiheessa vielä lisätä 1 tl sitruunahappoa kuorrutteen joukkoon, jos kaipaat lisäkirpeyttä).

8. Irrota vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker