Kipakka omenachutney

3–4 dl 40 minuuttia + 1 vrk
Chilin ja inkiväärin maustama omenachutney sopii pariloitujen makkaroiden tai liha- ja jauheliharuokien seuraksi.
Kipakka omenachutney
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 300 g kuorittuja ja pilkottuja omenoita
  • 1 punainen chili siemenineen silputtuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ dl sitruunamehua
  • ½ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado- tai Fariinisokeria
  • 1 kanelitanko
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • tilkka vettä tarvittaessa

1. Mittaa kaikki chutneyn aineet kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita, pane kansi päälle ja anna porista miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoitellen. Jos chutney tuntuu sakealta, lisää joukkoon tilkka vettä keittämisen loppuvaiheessa.

3. Purkita ja jäähdytä.

4. Anna maustua vähintään vuorokauden ajan jääkaapissa ennen käyttöä. Säilyy 3–4 viikkoa jääkaapissa.

Tarjoa chutney pariloitujen makkaroiden tai liha- ja jauheliharuokien kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker