Kinuskileivokset

noin 45 leivosta 2 ½ tuntia
Kinuskileivosten täytteenä on raparperihilloketta ja kerma-rahkaa. Kuorrutuksena on herkullinen muscovadokinuski.
Kinuskileivokset
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

  • (leivo 2 pohjaa)

Yksi pohja

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 dl raparperihilloketta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g (vanilja)rahkaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kinuskikuorrutus

  • 6 dl kuohukermaa
  • 4 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 25 g leivontamargariinia

Koristeluun

  • esim. syötäviä kukkia

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 7 min. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperin päälle. Leivo kaksi pohjaa.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

3. Nosta toinen pohjalevy tarjottimelle leivinpaperin päälle. Levitä pohjalevylle raparperihilloke ja päälle kermaseos. Nosta kansilevy täytteen päälle. Laita kylmään maustumaan.

4. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 min. Lisää keittämisen loppuvaiheessa margariini. Kaada kinuski huolellisesti ohuena nauhana leivoslevyn päälle, myös reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa levy leivoksiksi.

Raparperihilloke
1 l raparperipaloja (500 g)
2 ½ dl Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 min. Mausta hieman jäähtynyt hilloke vaniljasokerilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker