Kinuskikakku

noin 15 annosta 2,5 tuntia + 2-12 tuntia
Perinteinen kinuskikakku täytetään banaanilla tai juhlavasti lakoilla ja viimeistellään kermapursotuksin.
Kinuskikakku
Arvioi: (343 kpl)

Ainekset

  • 5 munaa
  • 2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

Kostutus

  • n. 3 dl maitoa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 pieni prk ananasmurskaa
  • 3 banaania viipaleina

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 25 g voita

Reunoille

  • 5 dl vispikermaa
  • 3–4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24–26 cm kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 150–175 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta tai puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi, kun kokeilet kakun kypsyyttä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla.

Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita päälle banaaniviipaleita. Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valutettu ananasmurska ja kermavaahto. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota vispikerma. Mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Vinkki!
Käytä täytteeksi juhlavia lakkoja.

Reseptin on laatinut

Dansukker