Kinuski-suklaapiiras

10–12 hengelle 1 tunti
Herkkupiirakassa on keksipohjan päällä kaksi suussasulavaa täytettä: kinuskia ja suklaata.
Kinuski-suklaapiiras
Arvioi: (44kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 60 g suolatonta voita
    • 3 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 4 dl murskattuja Digestive-keksejä

    Kinuskitäyte

    • 400 g makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
    • 75 g suolatonta voita
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria

    Suklaatäyte

    • 200 g tummaa suklaata
    • 1–1 ½ dl kuohukermaa
    • 2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • 40 g suolatonta voita

    Koristelu

    • kermavaahtoa
    • suklaamakeisia

    Sulata voi. Sekoita keksinmurut, kaakaotomusokeri ja sulatettu voi keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

    Sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri teflonpinnoitetussa kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista. Anna jäähtyä hieman. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.

    Murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle. Pane piiras jääkaappiin.

    Koristele kermavaahdolla ja suklaamakeisilla juuri ennen tarjoilua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker